Hoppa till huvudinnehåll

Programmering för nybörjare

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i programmering i Python

I denna kurs lär vi ut grunderna i Python som är ett av världens mest använda programmeringsspråk. All programmering, oavsett språk, baseras på logiskt tänkande. Fokus för kursen kommer därför vara att förstå programmerings logik genom att lösa olika problem.  

Upplägg 
Genomgång i grupp följt av mindre programmeringsövningar. All programmering sker på Googles programmeringsplattform där även underlag till övningarna finns tillgängligt.  

Innehåll 
Under kursens gång kommer du att få kunskap om for- och while loopar, datatyper, variabler och villkorssatser. Du kommer även lära dig att 

  • interagera med och få respons från datorn 
  • jobba i ett programmeringsprojekt och skapa ett program 
  • koda i Python 
  • skriva metoder  
  • skapa klasser 
  • felsöka kod 
  • förstå och rätta till fel i koden.  

Förkunskaper 
För att kunna ta till dig innehållet i kursen bör du ha intresse för teknik och problemlösning. Det är också ett stort plus om du tycker om matematik och logiskt tänkande. God datorvana är en förutsättning.  

Mål 
Efter avslutad kurs har du grundläggande förståelse för logiken och språket bakom programmering. Du har kunskaper om datatyper, villkorssatser, metoder, klasser och loopar. Du kan även förstå och skriva grundläggande Python-kod.  

Material
Ta med dig dator. Annars finns ett begränsat antal datorer att låna.

Kursledare
Adnan Hossain är mycket uppskattad cirkelledare och håller flera kurser hos ABF Botkyrka-Salem. Adnan är utbildad civilingenjör och jobbar som AI-ingenjör till vardags.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
17874
Startdatum
05 oktober 2022
Veckodagar
Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
7
Plats
Distans
Pris
1200 kr
Anmäl dig