Hoppa till huvudinnehåll

Kulturcafé på RoJ - remake och textilt återbruk

Välkommen till vårens första Kulturcafé på RoJteatern! Temat för kvällen är remake och textilt återbruk. Vi gästas av Sara Hillersberg från Ateljé Återbruk som pratar om kläder och konsumtion samt inspirerar och visar hur man enkelt kan ta något använt och göra till något nytt och eget.

Om programmet

Globalt köper vi dubbelt så mycket kläder idag som vid millennieskiftet och klädproduktionen ökar med 15% varje år. Det är inte en hållbar utveckling men det finns mycket man kan göra. Under kvällens program pratar vi kläder, konsumtion och hållbarhet. Du får tips, idéer och hjälp hur du gör om ett plagg, en gardin eller annan textil till något nytt. Det kan även handla om att göra en lagning eller täcka över en fläck på ett sätt som lyfter plagget. Ledorden är textilt återbruk vilket självklart kan innefatta mer än kläder.

Ta gärna med dig saker du behöver laga eller ändra! Det kommer att finnas symaskiner och personer på plats som kan hjälpa dig. Några tips att leta efter hemma kan vara t-shirts, virkade dukar, slipsar,  ljusmanschetter, påslakan, gardiner och andra kläder förstås. Det kommer även finnas möjlighet till klädbyte. Ta med dig upp till 5 plagg per person och kom och byt!

Tider

  • 18:00 - RoJteatern öppnar med café och klädbyte
  • 18:30 - Föreläsning med Sara Hillersberg
  • 19:15 - Lappa, laga, gör om eller en ta en kaffe och bulle i caféet!

Biljettinformation

Fri entré.

Om föreläsaren

Sara Hillersberg är sömmerska och kostymdesigner i grunden, utbildad på University of the Arts London. Hon arbetar med återbruk och re-design och driver butiken och syateljén Ateljé Återbruk i Wadköping. Förutom att sy och designa till teater, till butiken och en och annan brudklänning, så håller Sara även workshopar.

Lokal

RoJteatern är till viss del tillgänglighetsanpassad men saknar tillgänglig toalett.
Om du har särskilda behov eller önskemål gällande tillgängligheten i lokalen, kontakta oss i god tid på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Hitta hit

  • Pendeltåg: Ta pendeltåget mot Västerhaninge/Nynäshamn (om du kommer från stan) och kliv av vid Handen. Gå plattformen norrut (mot tågets färdriktning om du kommer ifrån Stockholm) och ta vänster när du kommer upp från stationen. Gå framför höghusen som ligger längs G:a Nynäsvägen ca:300m. Du passerar 2 rondeller längs vägen och kommer fram till en signalbevakad infart som går ner till vänster. Den är skyltad G:a Folkets Hus och Folkparken och du ser det gula? G:a Folkets Hus och är framme!
  • Buss: Närmast kommer du om du tar buss till Handens Närsjukhus. Från Brandbergen: 836/841 mot Handen/Jordbro. Från Jordbro: 835/837/841 mot Vega/Brandbergen. Från Västerhaninge: 835 mot Coop. En gångväg går sedan på vänster sida om Statoil och en bevakad övergång leder över G:a Nynäsvägen och du ser G:a Folkets Hus rakt fram.
  • Från Gullmarsplan på vardagseftermiddagar- och kvällar: 810 mot Jordbro/Västerbommen. Kliv av på station Folkparken och gå ca. 150 meter norrut (mot bussens färdriktning) och sväng sedan ned till vänster.

Mer information: http://rojteatern.nu/hitta-till-oss.html
Har du frågor?
Kontakta oss på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Arrangörer

Kulturföreningen RoJ och ABF Södertörn.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
219382
Startdatum
28 februari 2019
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Medarrangör
Kulturföreningen RoJ
Plats
RoJ, Gamla Folkets Hus
Folkparken 21 13640 HANINGE
Pris
Gratis