Hoppa till huvudinnehåll

På distans: Härskartekniker, feminism och genus

Har du blivit utsatt för härskartekniker eller utsätter du kanske andra för det? Svaret är nog JA på bägge delarna, men långt ifrån alla är medvetna om detta! I den här studiecirkeln på distans diskuterar vi hur härskartekniker yttrar sig och kan bemötas.

Denna cirkel startar vid tillräckligt antal anmälningar. Välkommen att anmäla ditt intresse idag!

Kursinnehåll

Under sex tillfällen går vi igenom de äldre och de nya härskarteknikerna – hur de yttrar sig och hur man kan bemöta dessa. Vad feminism är, hur könsnormer kan se ut och varför de finns. Vad genusmedvetenhet är och hur man kan koppla ihop allt detta för att arbeta med att få bort härskartekniker på fritiden och i vardagen.

Upplägg

Studiecirkeln består av sex träffar på distans via Microsoft Teams.

För att kunna vara med behöver du tillgång till en dator/surfplatta/smartphone med kamera och mikrofon. Hörlurar rekommenderas men är inget måste.

För dig som vill få en genomgång och testa Teams i lugn och ro inför kursstart erbjuder ABF regelbundet prova på-tillfällen. Kontakta oss om du vill veta mer!

Cirkelledare

Cirkeln leds av Cassandra Solback, mångårig författare, föreläsare och skribent med fokus på organisering, utveckling, inkludering och genus.

Har du frågor?

Kontakta oss på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
111888
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
14:00–15:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
10
Plats
Distans / ABF Södertörn
Pris
560 kr
Cirkelledare
Cassandra Solback
Anmäl dig