Hoppa till huvudinnehåll

Släktforskning, grund, tors 13.00 HT-21

Släktens historia väcker nyfikenhet. De svenska arkiven är välfyllda och källorna tillgängliga för alla som är intresserade. Lär känna människorna bakom namnen, hitta din släkts rötter och känn historiens vingslag.

Släktforskning - att söka sina rötter steg för steg är spännande! Släktforskning kan bli en fantastisk resa tillbaka i tiden, där våra egna förfäder utgör utgångspunkten och världen omkring dem växer fram bit för bit. Släktforskning är också en bra metod för att följa det moderna samhällets framväxt ut olika perspektiv. Vi går igenom hur du kan släktforska med dator och internet som hjälpmedel. Du lär dig att söka i arkiv och kyrkböcker, göra korrekta källhänvisningar, skapa antavlor, göra släktträd och var du kan hitta källorna som hjälper dig att hitta dina rötter. Kursen passar bra både för dig som aldrig har släktforskat och för dig som inte gjort det på ett tag samt vill friska upp dina kunskaper.

Kursen kommer att avslutas med ett studiebesök på Stockholms Stadsarkiv.

Lokalen är rymligt möblerad med avstånd för att det ska vara Coronaanpassat. Vi kommer inte ha möjlighet att låna ut datorer pga rådande omständigheter.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
108251
Startdatum
14 oktober 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
13:00–15:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
4
Plats
ABFs Studiehem
Kommunalvägen 26 14161 HUDDINGE
Pris
1670 kr
Cirkelledare
Mats Johansson
Anmäl dig