Hoppa till huvudinnehåll

Glasfusing - skapa vackra konstverk av smält glas (helgkurs)

Genom upphettning smälter du samman och formar kalla glas till vackra skapelser. På dessa kan du måla detaljer med glaspulverfärger i olika nyanser.

Det här är en helgkurs där inga förkunskaper krävs. Kursen hålls i Huddingegymnasiets lokaler.

Om cirkelledaren:
Cecilia ”Cilla” Adlercreutz är utbildad på Konstfack till Industridesigner inom glas och keramik. Hon är också utbildad bildlärare med inriktning mot gymnasiet och estetiska programmet. I 17 års tid var hon verksam inom Huddingegymnasiets estetiska program.

Under åren har hon haft utställningar, försäljningar och representationer via gallerier, mässor och konsulat och ambassader över hela världen. I Raus kyrka i Skåne står ett av hennes kreativa alster, en porslinsdopfunt i form av ett snäckskal med en pärla i. Förutom att hålla i kurser på ABF driver hon sedan 1974 ateljéföretaget ”Keramik och Glas Ateljé Cilla Adlercreutz”.

Kostnad för material tillkommer (beroende på hur mycket material man använder). Ett basglas i stl 43x51 cm kostar 315 kronor/deltagare).

Två tillfällen, lör-sön kl. 11.00-14.00. Datum för dessa är dock inte bestämda p ga pandemin. Vi återkommer till samtliga anmälda när  situationen har lättat och vi kan starta upp våra kurser på plats.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
107375
Startdatum
08 maj 2021
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
11:00–14:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
9
Plats
Huddingegymnasiets Bildsal
Gymnasievägen 5 14138 HUDDINGE
Pris
900 kr
Anmäl dig