Hoppa till huvudinnehåll

Keramik Huddinge gymnasium Mån 18.00 VT-21

Kursen är för både nybörjare och för dig som tidigare hållit på med keramik. Du lär dig grundteknikerna för att kunna arbeta med lera.

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren.

Målgrupp
Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.
Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

I deltagaravgiften ingår bränningar. Materialkostnad tillkommer. Materialkostnaden som tillkommer står i relation i hur mycket material du använder. Kursen hålls i Huddingegymnasiets lokaler.

Information om cirkelledaren:
Anne-Sophie Enberg har arbetat som yrkesverksam keramiker i mer än 20 år. Hon är utbildad på Konstfacks linje för glas och keramik. Anne-Sophie designar sitt eget konsthantverk och tillverkar bruksföremål och keramisk skulptur. Under många år har hon varit en engagerad ledare på keramikcirklar hos ABF i Huddinge.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
107369
Startdatum
03 maj 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Huddingegymnasiets Bildsal
Gymnasievägen 5 14138 HUDDINGE
Pris
2340 kr
Cirkelledare
Anne-Sophie Enberg