Hoppa till huvudinnehåll

Keramik Vuxna Tis 13.15 Ann-Britt Johansson HT-19

Kursen är för både nybörjare och för dig som tidigare hållit på med keramik. Du lär dig grundteknikerna för att kunna arbeta med lera.

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren.

Målgrupp
Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.
Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering. Du kan även arbeta med skulptering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

I deltagaravgiften ingår bränningar. Materialkostnad tillkommer med 70 kr/kg. Du debiteras för 5 kg på fakturan. Materialkostnaden som tillkommer står i relation i hur mycket material du använder. Kursen hålls på Rådsvägen 3 i Huddinge.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
103054
Startdatum
17 september 2019
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:15–15:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Rådsvägen 3
Rådsvägen 3 14148 HUDDINGE
Pris
3050 kr
Cirkelledare
Ann-Britt Johansson
Anmäl dig som reserv