Hoppa till huvudinnehåll

Keramik Vuxna Tors 18.45 Åsa Klockars HT-20

Kursen är för både nybörjare och för dig som tidigare hållit på med keramik. Du lär dig grundteknikerna för att kunna arbeta med lera.

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren.

Målgrupp
Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.
Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering. Du kan även arbeta med skulptering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

I deltagaravgiften ingår bränningar. Materialkostnad tillkommer med 70 kr/kg. Du debiteras för 5 kg på fakturan.  Kursen hålls på Rådsvägen 3 i Huddinge.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106328
Startdatum
10 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:45–21:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
Huddinge Lera & Mera
Plats
Rådsvägen 3
Rådsvägen 3 14148 HUDDINGE
Pris
3050 kr