Hoppa till huvudinnehåll

Kom igång med keramik Huddinge gymnasium Ons 18.00 HT-20

Kursen är för både nybörjare och för dig som tidigare hållit på med keramik. Du lär dig grundteknikerna för att kunna arbeta med lera.

Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

Om cirkelledaren:
Cecilia ”Cilla” Adlercreutz är utbildad på Konstfack till Industridesigner inom glas och keramik. Hon är också utbildad bildlärare med inriktning mot gymnasiet och estetiska programmet. I 17 års tid var hon verksam inom Huddingegymnasiets estetiska program.

Under åren har hon haft utställningar, försäljningar och representationer via gallerier, mässor och konsulat och ambassader över hela världen. I Raus kyrka i Skåne står ett av hennes kreativa alster, en porslinsdopfunt i form av ett snäckskal med en pärla i. Förutom att hålla i kurser på ABF driver hon sedan 1974 ateljéföretaget ”Keramik och Glas Ateljé Cilla Adlercreutz”.

Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren.

I deltagaravgiften ingår bränningar. Materialkostnad tillkommer. Materialkostnaden som tillkommer står i relation i hur mycket material du använder. Kursen hålls i Huddingegymnasiets lokaler.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106316
Startdatum
09 september 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–21:00
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Huddingegymnasiets Bildsal
Gymnasievägen 5 14138 HUDDINGE
Pris
1860 kr
Anmäl dig som reserv