Hoppa till huvudinnehåll

Kom igång med skrivandet (grundkurs)

Svårt att komma igång med skrivandet? Hitta flödet i din text med skrivövningar som ger energi och inspiration. Vi läser varandras texter och provar på att lämna respons. Lär dig skrivmetodikens grunder av Johan Carle, författare och utbildad lektör. Digital kurs via Zoom och med Picapens digitala skrivplattform.

Kom igång med skrivandet är en kurs för dig som vill börja skriva eller behöver en skjuts i skrivandet. Inga förkunskaper krävs. Bara skrivlust. Skrivprocessen står i centrum - det är viktigare att du skriver än vad. Kreativitet går före resultat och kvalitet. Ingen text är bra eller dålig. Alla texter är intressanta.

Under kursen blir det massor av skrivövningar blandat med korta metodikgenomgångar. Vi kommer att jobba med flödesskrivande, karaktärer, miljöbeskrivning, gestaltning, med mera. Alla läser varandras texter och provar på att jobba med textrespons. Mellan träffarna skriver du så mycket du vill / hinner / orkar. Kursledaren delar ut frivilliga skrivuppgifter.

Målet är att du efter kursen ska känna att du vill och kan fortsätta skriva. Och att du har lärt känna ett gäng skrivande människor som du kan dela texter och prata skrivande med.

I kursen ingår 12 månader fri tillgång till Picapen Premium. Picapen är en digital plattform och app där man enkelt skriver böcker. Texterna konverteras automatiskt till digitala böcker, för tryck och publicering. Allt du skriver på Picapen är helt privat och du väljer själv om du vill dela din färdiga bok med inbjudna läsare eller om du beställer din bok i tryckt format. Kursen startar med en snabbguidning av Picapens funktioner.

Kursledare

Johan Carle ser på skrivandet som ett hantverk – något man lär sig genom övning. Han är författare, skrivpedagog och lektör och debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Läs mer på johancarle.se.

Antal tillfällen
5 träffar, varje torsdag.

Datum
24/9, 1/10, 8/10, 15/10 och 22/10 (v39-43).

Tid
Kl. 18.00-20.30.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106557
Startdatum
24 september 2020
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
13
Plats
Distansverksamhet
Pris
1500 kr
Anmäl dig