Hoppa till huvudinnehåll

Skriv boken! Från idé till färdig bok-digital kurs

SKRIV BOKEN! FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG BOK Har du alltid velat skriva en bok? Går du med drömmar om att ge ut en diktsamling, självbiografi, roman, sci-fi serie, fackbok eller något helt nytt? Den här är en kurs för att SKRIVA BOKEN.

Under kursen får du redskap och vägledning för att ta dina tankar, idéer eller utkast av ett bokprojekt vidare till färdigt bokmanus att självpublicera för dina närmaste eller pitcha till ett stort förlag. Under sju veckor går vi igenom grunderna i att skriva, redigera och strukturera en bok. Vi diskuterar, testar och lär oss under lättsamma och roliga former som passar såväl nybörjare som mer erfarna författare.

Frågor vi tillsammans besvarar under kursen är: Hur gör man egentligen för att skriva en bok? Hur går man från idé till färdigt bokmanus? Vad är dramaturgi? Plot threads? Prosalyrik? World building? Drivkrafter? Inre och yttre konflikter? Hur skriver man dialog? Spänning? Humor? Karaktärsutveckling? Scener som känns ger läsaren gåshud, gapskratt eller tårar? Och sist men inte minst: vad händer när boken är klar?

Under kursen finns tid för att ställa egna frågor, samt att skriva och redigera på sitt bokprojekt. Vi håller gruppen liten och varje deltagare får utrymme att hitta nästa steg i sin process, med hjälp av coachning, kunskap och respons. Vi växlar mellan att arbeta i helgrupp och i basgrupper som stöttar varandra i sina respektive bokprojekt. Och så har vi det kul, kreativt och interaktivt längs vägen, såklart.

Kursledare är Agnes Török. Hon är flerfaldigt prisbelönt poet, författare och antologiredaktör utgiven på två språk. Agnes har jobbat med skrivande under nio års tid, publicerat fem böcker och hållit två TED talks. Förutom att skriva själv håller Agnes också skrivarkurser runt om i landet och världen - på universitet, folkhögskolor, bibliotek och litteraturfestivaler. Den här kursen innehåller hennes bästa tips och tricks, samt personlig coachning, respons och vägledning, för att ta dit bokprojekt från idé till färdigt manus. Mer om Agnes på www.agnestorok.org

Kursen ges helt på distans via digital videokonferens.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106280
Startdatum
22 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
6
Plats
Distansverksamhet
Pris
1850 kr
Anmäl dig