Hoppa till huvudinnehåll

Skriva och framträda med poesi-digital kurs

Scenpoesi, även kallat spoken word, estradpoesi eller poetry slam när det ska tävlas, är en konstform som innehåller poesiskrivande, redigerande, repeterande, framträdande, kroppsspråk, röstanvändning och publikkontakt.

Under kursen kommer vi gå igenom verktyg för varje fas i spoken word processen, testa olika skrivar- och framträdarformer digitalt, och utmana oss själva och tillåta oss att misslyckas på kreativa och lärorika sätt.

Genom övningar ledda av kursledare Agnes Török svarar vi gemensamt på frågor kring skrivande och framträdande: Hur skriver man egentligen text som är tänkt att framföras inför publik, där rösten, kroppen, scenen och publiken finns med i skrivandet? Hur hanterar man scenskräck? Skrivarkramp? Självkritik? Och hur får man med poesiskrivande och framträdande en publik att skratta, gråta, bli kära eller säga 'WOW'?

Fokus under kursen ligger på ett trivsamt, trevligt och tillgängligt sätt lära oss konkreta verktyg för att säga det vi vill få sagt genom skrivande och framträdande - och hitta ett uttryckssätt som passar dig. Vi använder oss av etablerade spoken word poeters texter och skriver egna. Vi använder oss av verktyg från poesi, rap, teater och bygger något helt nytt. Framför allt har vi kul, blir inspirerade och anpassar oss efter de förväntningar, egna mål och erfarenhetsnivåer som finns i gruppen.

Du behöver inte ha skrivit poesi innan eller testat att framträda med egenskriven text inför publik. Under kursens gång kommer du få tid att testa, testa igen, lära dig av andra och dig själv utan krav på prestation och utan jämförande. Vi håller kursstorleken liten så att var och en får personlig positiv feedback och utrymme för frågor, funderingar och egen utveckling.

När kursen är slut kommer du ha minst tio nya dikter, en ny vän eller två, och en hel verktygslåda av tips och tricks för att fortsätta skriva, framträda och berätta. Verktyg du sedan kan använda varje gång du ska skriva eller prata inför folk. Vi avslutar med en gemensam digital öppen scen.

Kursen ges helt på distans via digital videokonferens.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106279
Startdatum
21 september 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:00
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
18
Plats
Distansverksamhet
Pris
1850 kr
Anmäl dig