Hoppa till huvudinnehåll

Textrespons - så kommer du vidare med ditt skrivande

Vill du komma vidare med ditt skrivprojekt? Dela med dig av din text och utveckla den vidare med hjälp av andras feedback. Det här är en kurs för dig som vill lära dig att ge och ta emot textrespons. Kursledare Johan Carle, författare och utbildad lektör, lär ut sin egen populära modell för textrespons. Digital kurs vi

Textrespons kan göra hela skillnaden för ett skrivprojekt, och genom att läsa andras texter och släppa in andra i sin text blir man en skickligare författare. Skrivprojekt med textrespons är en kurs i både skrivande och läsning 

Textrespons, liksom skrivande, är ett hantverk. Övning leder till färdighet. Under kursen går vi därför igenom en modell där du får verktyg för meningsfulla läsningar och konstruktiva textsamtal. Och så gör vi roliga övningar för att skapa extra skrivdriv.

För att gå kursen behöver du ha påbörjat ett skrivprojekt. Under kursen lämnar du in text som är under utveckling. Dina kurskamrater läser din text och du läser deras. I textsamtalen får du feed-back så att du kan förbättra din text.

Målet är att du ska lämna kursen med en bättre text, massor av skrivenergi och inte minst verktyg för kommande textsamtal med nyfunna skrivarkompisar.

I kursen ingår 12 månader fri tillgång till Picapen Premium. Picapen är en digital plattform och app där man enkelt skriver böcker. Texterna konverteras automatiskt till digitala böcker, för tryck och publicering. Allt du skriver på Picapen är helt privat och du väljer själv om du vill dela din färdiga bok med inbjudna läsare eller om du beställer din bok i tryckt format. Kursen startar med en snabbguidning av Picapens funktioner.

Kursledare

Johan Carle ser på skrivandet som ett hantverk – något man lär sig genom övning. Han är författare, skrivpedagog och lektör och debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Johan har utbildat sig vid välkända skrivar- och författarutbildningarna vid Biskop Arnö och Skurup Folkhögskola. Sedan 2014 jobbar Johan som lektör. Han har tidigare jobbat för förlagen Modernista och Wahlström & Widstrand. Idag jobbar han helt i egen regi med att hjälpa andra författare att förädla och förbättra sina bokmanus. Förutom att skriva själv är Johan en uppskattad kursledare på folkhögskolor, bibliotek och på Skrivarakademin i Göteborg. Den här kursen innehåller flera av Johans bästa tips och råd. Som extra bonus är Johan även utbildad inom filmmanusskrivande och filmberättande. Läs mer om Johan på https://www.johancarle.se.

Tillfällen
5 träffar, varannan måndag.

Datum
19/10, 2/11, 16/11, 30/11 och 7/12 (vecka 43, 45, 47, 49 och 50).

Tid
Kl. 18.00-20.30.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106559
Startdatum
19 oktober 2020
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
13
Plats
Distansverksamhet
Pris
1500 kr
Anmäl dig