Hoppa till huvudinnehåll

Den moderna folkrörelsen - Idèburet offentligt partnerskap

Välkommen till en heldag med rubrik ”Den moderna folkrörelsen” med sju parallella utbildningar.

En av ABFs viktigast uppdrag är att stärka folkrörelserna! En del i det arbetet är att utbilda våra medlems- och samarbetsorganisationer i föreningskunskap. Under 2022 kommer ABF Distriktet i Stockholmsregionen att erbjuda utbildningsdagar som dels rör specifika uppdrag i en förening, men även dagar som lyfter andra utmaningar t ex. ledarskap, kommunikation och inkluderande förening.

Idéburet offentligt partnerskap
Idéburna organisationer har ofta särskild kunskap som är viktig för att möta förändringar och problem i samhället. Det är därför viktigt att offentlig verksamhet samverkar med den idéburna sektorn för att få ta del av den kunskapen. Ett sätt att samverka är genom ett så kallat idéburet offentligt partnerskap (IOP). Det är en form av samverkan mellan offentlig och idéburen verksamhet. Samverkan handlar om att tillsammans lösa ett samhällsproblem, där båda parter bidrar med erfarenhet och kunskap. Tillsammans med Lars Bryntesson går vi igenom vad detta kan innebära för din förening och hur ni kan vara en viktig part i den geografi ni finns.
Målgrupp: Förtroendevalda, anställda och aktiva inom ABFs medlemsorganisationer

Datum: Lördag 8 oktober
Tid: 9.30-16.00
Adress: ABF Huddinge, Kommunalvägen 26
Deltagaravgift: 500 kr (fika och lunch ingår)


Sista anmälningsdag: vi vill ha din anmälan senast 4 veckor före kursstart. Om du är sent ute, hör av dig till oss!
Avanmälan: Kan du inte delta, avanmäl dig senast en vecka före kursstart. Vid senare avanmälan kan vi behöva fakturera hela eller del av kurskostnaden, gäller även kurser utan deltagaravgift.

Ange vilken medlemsorganisation du kommer ifrån i meddelanderutan, så att ev. deltagaravgiftsfaktura skickas till rätt mottagare.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
425926
Startdatum
08 oktober 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
09:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
24
Medarrangör
ABF Distriktet i Stockholmsregionen
Plats
ABF Huddinge, ABFs studiehem
Kommunalvägen 26 14161 HUDDINGE
Pris
500 kr
Cirkelledare
Lars Bryntesson
Anmäl dig