Hoppa till huvudinnehåll

Motståndskraft mot katastrofer VT23

Fullersta Fastighetsägareförening och ABF Huddinge bjuder in till en kostnadsfri studiecirkel i fem delar för att sprida beredskap bland Huddinges invånare. 

Vi kommer bl. a. gå igenom hur en skapar beredskap i hemmet och hur en skyddar sig mot extremväder som t. ex. översvämningar, storm och värmebölja. 

Vi ser fler och fler cyberattacker som slår ut infrastruktur i samhället. Hur kan vi själva förbereda oss på bästa sätt och hur kan vi skydda oss? Hur beter en sig om en hamnar mitt i ett terrorattentat? Hur undviker vi att bli utsatta för bedrägerier?

På kursen pratar vi även om ansvarsfrågan - Vem ansvarar för vad, kommun, stat och du själv som privatperson? Vi pratar om hur försäkringsbolagen mer och mer drar sig undan ansvaret då denna typ av skador blir allt vanligare med de ändrade väderförhållandena på grund av klimatförändringarna. 

Hur kan du skydda dig mot vattenskador vid översvämningar eller skador på vatten och avlopp, skador orsakade av ras, skred och brand? Vi kommer att gå igenom en del geoteknik och lära oss enkla riskanalysmatriser. 

Kursen är kostnadsfri men du behöver anmäla dig. Platserna är begränsade och om du anmäler dig och uteblir från kursen utan att höra av dig till oss, tar vi ut en administrativ avgift på 100:-

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
111852
Startdatum
29 mars 2023
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
13
Plats
ABFs Studiehem
Kommunalvägen 26 14161 HUDDINGE
Anmäl dig