Hoppa till huvudinnehåll

Online - Teckenspråk för vuxna nybörjare VT-22

Detta är en digital onlinekurs i svenskt teckenspråk för hörande med hörande cirkelledare.

Förkunskaper
Det här är en online nybörjarkurs i teckenspråk. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Mål
Målet är att du ska kunna handalfabetet, siffror och veckodagar. Påbörja bygga upp ett teckenförråd så att du kan teckna enkla meningar. Att du ska kunna förstå och kunna uttrycka dig på svenskt teckenspråk i enklare sammanhang.

Kursinnehåll
På kursen får du lära dig handalfabetet, bokstavering, siffror, veckodagar, månader och olika grund tecken. Vi går igenom enkla fraser och meningar som handlar om vardagliga situationer. Under kursens gång kommer vi även nämna lättare grammatik.

Kursupplägg

Vi kommer att använda oss av olika bilder, pedagogiskt material för att utöva praktiska övningar. Vi kommer att teckna i helgrupp och i mindre grupper. Du har goda möjligheter att påverka kursens innehåll. Vid några tillfällen kommer frivilliga uppgifter delas ut som förbereds hemma. 

Kursledare
 

 Kurslitteratur
Vi kommer att använda oss av Microsoft Teams där uppgifterna och upplägget kommer att läggas ut av kursledaren. Det är upp till dig om du vill skriva ut filerna. Enda kravet som kursledaren har är att du ska kunna ha tillgång till materialet under kurstillfällena då det där kommer att vara övningar som används.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
109022
Startdatum
09 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
10
Plats
Distansverksamhet
Pris
1700 kr
Cirkelledare
Nina Andersson
Anmäl dig