Hoppa till huvudinnehåll

Stadsvandring Norrtälje - Den blomstrande Badortsepoken1844-1939

Följ med guiden och konstnären Anders Djerf på en vandring, den hälsosamma leran i Kvisthammraviken, vars verkan stadsläkaren Palmstedt upptäckt 1844, blev grunden till ett omfattande kurbad med varmtbadhus, Socitetshus, hälsovandringar och mängder av pensionat under blomstande eran som badort,

Start på Lilla Torget, vid Wallinska gårdarna.

Den hälsosamma leran i Kvisthammraviken, vars verkan stads läkaren Palmstedt upptäckt, blev grunden till en blomstrande epok i Norrtälje, med kurbad i stort varmbadhus, societetshus och park, pensionat fylldes med gäster. Som badort störst i denna del av Sverige. Med allt bekvämare ångfartyg, störst salongsångfartyget s/Ss Norrtejle, kom många badgäster från huvudstaden. Med ändrade semestervanor, egna sportstugor mm avtog badandet och upphörde helt o och md andra världskrigets utbrott.

Ingen föranmälan är nödvändig. Vuxna 100 kr, ungdom 10-16 år 60kr. Yngre gratis. Avgift betalas på plats kontant/swish
Vandringen startar på Lilla Torget i Norrtälje  varar cirka 1 tim 30 min. 

 

Stadsvandringar & covid-19

Dags att aktivera sig efter veckor av inställda evenemang och inomhusvistelse? Stadsvandringarna är ett perfekt sätt att göra detta då smittorisken är mycket låg med tanke på att de utförs i mindre grupper och utomhus. Vi rekommenderar dock alla vandringsdeltagare att vistas 1 meter från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
412535
Startdatum
05 augusti 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
12:00–13:30
Plats
Lilla Torget
Norrtälje
Pris
100 kr