Hoppa till huvudinnehåll

INSTÄLLT: Mainland Jazz Collective

INSTÄLLT: Mainland Jazz Collective består av en grupp skickliga unga jazzmusiker som brinner för jazzen från framförallt 50- och 60-talen.

De tar sig hängivet an denna själfulla musikstil, men tar den även vidare till oanade platser med egna kompositioner, och finurliga och lekfulla arrangemang. Med ett sanslöst sväng, bländande soloinsatser, en bred och spännande repertoar, samt en enorm spelglädje, fångar de alltid publikens entusiasm var helst de framträder. Bandet är baserat i Stockholm och har sedan dessa uppstart sommaren 2015 genomfört en låg rad spelningar och turnéer på jazzklubbar, danser, restauranger, privata evenemang mm.

Den mest betydande föregångaren och bandmodellen för Mainland Jazz Collective, är trumslagaren Art Blakeys band The Jazz Messengers. Det legendariska bandet var verksamt hela 35 år mellan 1955 och 1990 och hade under den tiden med många av de allra största namnen inom jazzen på samtliga instrumentposter. en del av dem var dessutom mycket framstående kompositörer och Mainland Jazz Collective har valt att spela en hel del musk skriven av dessa musiker, Wayne Shorter, Freddy Hubbard och Benny Golson för att nämna några.

På scen

Bandet består av: Leonard Werme, altsaxofon, Britta Virves, piano, Oscar Johansson Werre, trummor, Erik Tengholm, trumpet, Hannes Junestav Trombon och Johan Tengholm bas.

Program

Kvällens buffé på Flamenco Tapas Restaurang från kl 17.00. Livemusik på Konstpoolen 19.00.

Biljettinformation

Entré 250 kr, medlemmar 200 kr

Vid insläpp går det bra att betala med kort. Under 20 år fri entré.

Lokal

Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Har du frågor?

Kontakta oss på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Arrangörer

JIN Jazz i samarbete med ABF Södertörn

Foto: Gösta Rising

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
220123
Startdatum
22 april 2020
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Medarrangör
JIN Jazz i Nynäshamn
Plats
Konstpoolen
Vikingavägen 39 14940 NYNÄSHAMN
Pris
220 kr