Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Thou Shalt Swing

Terese Lien Evenstad violin, Joakim Sandgren gitarr, Albin Vesterberg gitarr och Daniel Forsberg bas

Den franska swingen är glad och utåtriktad men med utrymme för komplexa soloinsatser. Med rötter i 30 och 40-talets musik och inspirerade av namn som Django Reinhardt, Fiona Monbet, Ola Kvernberg, Adrien Moignard och Gustav Lundgren, skapar bandet konserter utöver det vanliga. De blandar den typiska franska hotjazz-repertoaren med låtar skrivna av t ex Sonny Rollins, Thelonious Monk, och Charlie Parker. Med kända låtar och intensiva solon ger Thou Shalt Swing en uppiggande och härlig upplevelse för publiken.

Bandet träffades hösten 2013 på Kungliga Musikhögskolan och startades av bandledaren Terese Lien Evenstad. Gruppen består av fiol, bas & dubbla gitarrer och spelar huvudsakligen musik från 30- och 40-talets Paris i Django Reinhardts och Stéphane Grappellis anda. Musikstilen kallas Jazz Manouche men även String swing och blev känt på 30-talet genom den Franska Hotkvintetten.

Thou Shalt Swing har spelat på bl a Stockholms jazzfestival, Djangofestivelen, Franska Ambassaden, Herräng Dance Camp, Västerås Festijazz, på olika fester och dansevenemang.

Kvällens hemlagade tips på Kafé Radiokakan från kl 18.00.

Entré 200:- medlemmar 160:- under 20 år fri entré

Förköp Skivfönstret Centralgatan 10, Nynäshamn tel 08-520 168 15

Välkomna!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
218232
Startdatum
21 november 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Antal tillfällen
-
Antal lediga platser
-
Medarrangör
JIN Jazz i Nynäshamn
Plats
Konstpoolen
Vikingavägen 39 14940 NYNÄSHAMN
Pris
Gratis
Kontaktperson