Hoppa till huvudinnehåll

Det feministiska löftet - Bokcirkel

ABF och LO har givit ut antologin ”Det feministiska löftet”. Bland skribenterna återfinns en rad tongivande debattörer inom arbetarrörelsen, till exempel tidigare utrikesminister Margot Wallström. Läs och diskutera ihop med andra!

Berit Müllerström, LOs andre vice ordförande, säger så här om bakgrunden till boken.

– Inom arbetarrörelsen pratar vi ofta om ”det fackliga löftet” – att vi håller ihop för att gemensamt skapa bättre villkor. För oss är det feministiska löftet ett arv från tidigare jämställdhetskamper, men också ett handslag mellan arbetarrörelsens olika grenar och enskilda kvinnor och män. Alla ska ha rätt till ett bra liv på samma villkor.

Antologin innehåller elva fördjupningar om feminism sett från olika politikområden. Ett tjugotal tongivande röster svarar även på hur arbetarrörelsens jämställdhetsvisioner för det tjugoförsta århundradet kan förverkligas.

– Det feministiska löftet är ett bidrag till en progressiv idédebatt för ett bättre samhälle. Skribenterna lyfter nya perspektiv som inte synts så ofta i den feministiska debatten inom arbetarrörelsen tidigare. Boken är ett underlag till diskussioner om hur vi tillsammans kan nå jämställdhet, säger Ewa Lantz, tf förbundssekreterare för ABF.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
275834
Startdatum
07 april 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
11
Plats
Teams
Pris
200 kr
Cirkelledare
Viveka Ek
Anmäl dig