Hoppa till huvudinnehåll

Tai Chi onsdagar

Rörelserna i Tai Chi görs i ett harmoniskt flöde under djup närvaro. Övningarna i Tai Chi utförs gående vilket är bra för att öva upp både balans och koordination. Rörelserna kräver full uppmärksamhet och ger därför också en effektiv mental avkoppling. Tai Chi utövades ursprungligen som självförsvar, men har också visat sig vara starkt hälsobefrämjande.
Inom Tai Chi finns flera stilar, var och en har sina serier av rörelser som kallas former eller kator. Vi kommer att göra en form som heter 24 formen. Den togs fram i mitten av 50-talet av den kinesiska sportkommissionen och är en förkortning av en gammal Yang form. Rörelserna i Yang stilen görs långsamt och mjukt. Vi kommer också öva lite på en annan form som kallas 42 tävlingsform. Den är en blandning av olika stilar. Den här cirkeln passar för dig som har tränat Tai Chi tidigare men även för nybörjare. Se även merchi.nu

OBS! Vi ber Dig att inte använda parfymerade hygienprodukter när Du ska gå på taichikursen. En av deltagarna är allergisk mot kemikalier som finns i parfymerade produkter såsom hudkrämer, spray, deodorant, rakvatten och liknande produkter. Kläder sköljda i parymerat sköljmedel är också ett problem. Tack på förhand!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
120133
Startdatum
24 januari 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–19:00
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Solna
Skytteholmsvägen 2, 3 Tr 17144 SOLNA
Pris
1115 kr
Cirkelledare
Anna Holtenstam
Anmäl dig