Hoppa till huvudinnehåll

Från röstmemo till release - DIY i musikbranschen (distans)

Skriver du egen musik men är osäker på hur du ska ta den och dig vidare?

Om du drömmer om att starta eget skivbolag eller bara vill släppa din egen musik på Spotify är det här kursen för dig! Vi går igenom alla steg din låt behöver ta för att gå från röstmemo på telefonen till färdig release ute på digitala plattformar och i handeln. 

 Hur spelar man in? Vad behövs i en hemmastudio? Hur hyr man en professionell studio och vad är fördelarna med det? Stipendier och ekonomiskt stöd: vilka finns och hur söker man dem? Måste man ha en producent och vad kan hen göra? Vi pratar om mixning, mastring, skillnaden på skivbolag och musikförlag och vad STIM, SAMI och IFPI gör. Hur får jag ut min musik på Spotify och vad är egentligen en ISRC-kod? Måste jag ha både en digital och en fysisk distributör? Hur startar man en enskild firma? Fördelar och nackdelar med att släppa själv, på indie-bolag eller major-bolag? När jag fått ut min låt, hur får jag folk att lyssna? Hur mycket PR kan man göra själv och vad gör en PR-firma? Hur skriver man en pressrelease och får recensioner och streams?

Inga förkunskaper krävs.

OBS varannan vecka.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via Microsoft Teams. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Kursledare är Anna Berglund som driver egna produktionsbolaget Anna Arco Art Production. Hon har släppt flera album både på eget och  på andra skivbolag. Hon har en master från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är förutom artist och producent även skribent och håller i kurser och workshops om både låtskrivande, sångteknik och jämställdhet inom musikbranschen. 

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484181
Startdatum
30 september 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
8
Plats
Distans på nätet
Pris
400 kr
Cirkelledare
Anna Berglund
Anmäl dig