Hoppa till huvudinnehåll

Grundkurs i argentinsk tango med genuspedagogik

Upptäck den argentinska tangons värld, med dess spännande rytm, känsla och gemenskap!

Tango är en social pardans som inbjuder till att vara närvarande i nuet, till att lyssna på och kommunicera med kroppen. I den här grundkursen lär vi oss om tangons grundläggande teknik, musikalitet och samspel. Genom olika improvisationsövningar utvecklar vi samtidigt kroppsmedvetenhet, lyhördhet och kreativitet.

Genuspedagogik innebär att dansrollerna är öppna för alla oavsett könstillhörighet. Alla får lära sig att både föra och följa! Du behöver inte ta med någon partner - vi roterar och alla dansar med alla.  

NivåInga förkunskaper behövs. Även för dig som gått prova-på kurs i tango eller bara dansat den ena dansrollen och är nyfiken på den andra. UppläggTvå lördagar 8+15 oktober 2022. CirkelledareHenny Stridsberg är danspedagog och dansvetare utbildad på Université Paris 8, Danshögskolan & Musikpedagogiska Institutet i Stockholm. Hon har arbetat normkritiskt och feministiskt med pardans sedan 2010 - på bland annat RFSL, Kvinnohöjdens feministiska kursgård, som arrangör för queertango i Paris och idag genom verksamheten TangoQueerer Stockholm. Henny är även verksam som danslärare i skapande nutida dans, improvisation och barndans inom grund- och kulturskolor. www.hennybritadans.se 
Bra att veta
Är du osäker på om du vågar boka? Vi förstår, därför har vi förändrat våra avbokningsregler och tillåter fri avbokning fram till 10 dagar innan kurstillfället.
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
491515
Startdatum
08 oktober 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
15:00–17:30
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
8
Plats
Bagarmossens Folkets Hus
Lillåvägen 44 12845 BAGARMOSSEN
Pris
715 kr
Cirkelledare
Henny Stridsberg
Anmäl dig