Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Koreografi, samtida dans (distans)

En teoretisk introduktion till koreografi där vi bekantar oss med olika koreografiska uttryck, metoder och verktyg inom samtida dans.

Under kursens gång tittar vi på både äldre och nyare dansverk, läser, skriver, reflekterar och diskuterar. Vi utvecklar vår förmåga att analysera och artikulera vad vi upplevt och uttrycker oss bortom att tycka något var bra eller dåligt.

Kursens innehåll är varierat och kan utmana vad du vanligtvis brukar se på scen. Vi tittar på några exempel så som Dimitris Papaioannou, Anne Teresa De Keersmaeker, Meg Stuart och Boris Charmatz, och analyserar och gör tolkningar av koreografers olika konstnärliga val. Det blir en katalysator för att du sedan självständigt fortsätter att utforska dans som konstform.

Förkunskaper
Öppen nivå, ingen tidigare erfarenhet krävs.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Ellen Johansson utbildad dansare vid London Contemporary Dance School. De senaste sex åren har hon frilansat som dansare och danslärare i London men är nu tillbaka i Sverige. Hon har erfarenhet av att undervisa olika nivåer, allt från nybörjare till professionella dansare. Hon är även certifierad yogalärare via Triyoga i London.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
481538
Startdatum
03 februari 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
18
Plats
Distans på nätet
Pris
450 kr
Cirkelledare
Ellen Johansson
Anmäl dig