Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Partnering-workshop, samtida dans

Välkommen till en energifylld dansklass som uppmuntrar dansglädje bland deltagarna.

Workshopens fokus är att dansa tillsamans med en eller flera personer, i duetter, trios och mindre grupper.

Att dansa med olika partners öppnar upp för möjligheter vi inte kan uppleva på egen hand. Vår inlärning maximeras i kommunikationen med en partner. En annan person är det mest komplexa vi kan interagera med och danspartnern både stöttar och utmanar vår fysiska och mentala uthållighet.

Workshopen börjar med övningar i enkla grundprinciper som tillåter oss att hitta precision, dynamik och intention. Vi övar på viktfödelning, följa och leda, lyfta och falla. Vi bekantar oss också med var i kroppen vi kan hitta balans eller kraft. Vi närmar oss de specifika övningarna med en aktiv, engagerad, experimenterande och lekfull inställning.

Gradvis introduceras mer komplexa rörelsesituationer och vi tittar på vilka kreativa lösningar som de omfattar. Vi tränar upp en lyhördhet gentemot vår danspartner för att kunna ta gemensamma beslut om tex. hur vi börjar eller avslutar en rörelse.

Vi bekantar oss också med vad det finns för individuella eller kollektiva rädslor och när vi känner förtroende. Hur vi kan röra oss tillsamans med frihet och tillit, och vilka teknikerna som får det att hända. Avslutningsvis provar vi en koreograferad rörelsesekvens.

Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

Varmt välkommen!

Förkunskaper
Fortsättningsnivå, viss erfarenhet av samtida dans behövs.


Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Ellen Johansson utbildad dansare vid London Contemporary Dance School. De senaste sex åren har hon frilansat som dansare och danslärare i London men är nu tillbaka i Sverige. Hon har erfarenhet av att undervisa olika nivåer, allt från nybörjare till professionella dansare. Hon är även certifierad yogalärare via Triyoga i London.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477857
Startdatum
28 november 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
13:00–15:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
18
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
180 kr
Cirkelledare
Ellen Johansson
Anmäl dig