Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Rum för kvinnors musikskapande

Kvinnliga kompositörers plats i det offentliga rummet genom historien utforskas med föreningen KVAST - Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare.

Hur har förutsättningarna för kvinnors musikskapande sett ut genom historien? Var, när och hur fick de plats för eget skapande och på vilket sätt mottogs detta, eller mottogs det inte, i det offentliga rummet. Från Hildegard av Bingen till nutid gör vi nedslag i tid och rum för att utforska detta. Med fokus på västerländsk konstmusik och genom läsande, diskussioner och musiklyssnande fördjupar vi oss i ämnet med syftet att försöka förstå varför kvinnors musik än idag är en så liten del av den musik som spelas på världens konstmusikscener. 

Vid den tredje träffen, den 17 mars, görs ett studiebesök på Elektronmusikstudion där Lisa Stenberg presenterar verksamheten och gör en visning.

Studiecirkeln görs samarbete med föreningen KVAST - Kvinnlig anhopning av svenska tonsättare.

OBS Framflyttat startdatum till 28 april.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare är Ann-Christin Högnabba.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471327
Startdatum
01 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
16
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
360 kr
Cirkelledare
Ann-Christin Högnabba
Anmäl dig