Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Samtal och rörelse för dig som är 65+ med koreografen Björn Säfsten

Du som vanligtvis sitter i publiken och undrar varför det ser ut som det gör på scenen, får under en dag chansen att göra en fysisk djupdykning in i den samtida dansen. Detta är ett fantastiskt sätt att få inblick i en koreografs arbete och på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om samtida dans.

I vår prova-på träff får du som vanligtvis sitter i publiken och undrar varför det ser ut som det gör på scenen, under en dag chansen att göra en fysisk djupdykning in i den samtida dansen. Detta är ett fantastiskt sätt att få inblick i en koreografs arbete och på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om samtida dans. Genom att testa på arbetssättet lär du känna idéerna bakom koreografen Björn Säfstens koreografi och få en fördjupat förståelse för den samtida dansen i stort. Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara en nyfiken kropp. 

Projektet är ett samarbete mellan Dans- och koreografiscenen MDT (Moderna dansteatern) och koreografen Björn Säfsten och ABF Stockholm och sker i samband med att Säfsten visar två verk under våren 2022 på MDT. Björn Säfsten har tidigare presenterat denna workshop med stor framgång på bland annat Dansens Hus, NorrlandsOperan och aliasTEATERN. Projektet är specialanpassat för en äldre, kulturintresserad publik.

Praktiskt kring workshopen
Max antal platser per tillfälle är 20 st. Inga förkunskaper krävs. Dagen som är förlagd i en studio på MDT på Skeppsholmen i Stockholm, börjar kl.10 och avslutas kl.15, och innehåller förutom övningar flera pauser med tid för samtal. Vi bjuder på lunchsmörgås och kaffe/te.
4 maj workshop 10-15. Arrnr 488008
5 maj workshop 10-15.
Arrnr 488009
6 maj workshop 10-15. Arrnr 488010
Observera att du väljer en dag och att det är separat anmälan för de olika dagarna.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Koreografen Björn Säfsten arbetar med dansverk i olika sammanhang, både i intima och större format. Hans verk kännetecknas av humor och värme. I sina koreografier, som arbetas fram tätt med de dansare som medverkar, söker han efter sätt att belysa nya perspektiv på den mänskliga kroppen och våra beteenden.Björn Säfsten är koreograf baserad i Stockholm. I sin praktik är han intresserad av att undersöka symbol och representations transformation med gest, röst och allt mer även text och sång som medier. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker som under längre undersökningar genererar material och scores, ofta med misslyckande, humor och ett utmejslande av rörelsens detaljer i fokus. Han har skapat över 15 originalverk samt utvecklat en rad plattformar och festivaler. Ett välutvecklat arbete kring praktiker för workshops för amatörer är ständigt närvarande, både i Sverige och internationellt. Läs mer på www.bjorn-safsten.com  

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
488010
Startdatum
06 maj 2022
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
18
Plats
Moderna Dansteatern
Slupskjulsv. 32 Skeppsholmen 11149 STOCKHOLM
Pris
300 kr
Cirkelledare
Björn Säfsten
Anmäl dig