Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Vi går på digital konsert!

Gå på konserter tillsammans med andra, digitalt, och lär dig mer om den västerländska konstmusikens historia!

Lär dig mer om bland annat symfoniorkesterns upplägg och den västerländska konstmusikens historia samtidigt som du lyssnar på musik tillsammans med andra!

Tillsammans lär vi oss mer om olika typer av konsertformat inom den västerländska konstmusiken, genom både att gå på konsert och ha träffar där vi tillsammans diskuterar musiken. Lär dig om symfoniorkesterns upplägg, om kammarensembler, vad sonatform är och andra spännande delar av den västerländska konstmusiken och dess historia.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för musik!

Upplägg
I denna cirkel tittar vi på inspelade och livestreamade symfoniorkesterkonserter, men också andra typer av konserter. Vid separata tillfällen ses vi digitalt i grupp och pratar om dessa konserter, lyssnar på inspelningar med liknande format, för att ha en kreativ och kul diskussion tillsammans. Cirkelledare bidrar med historiekunskap kring konstmusiken. Vid första sammankomsten kommer ni överens om förslag på konserter att "gå" på under våren. Diskussionsträffarna sker varannan vecka och genomförs med videoträffar på angiven tid via Microsoft Teams. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Agnes Scherwin är frilansande violinist utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, med ett intresse för musikteori och att analysera musik. Hennes favoritskiva är Want one med Rufus Wainwright!

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
477791
Startdatum
22 september 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
12
Plats
Distans på nätet
Pris
300 kr
Cirkelledare
Agnes Scherwin
Anmäl dig