Hoppa till huvudinnehåll

Skotska danser nybörjare

Nyfiken på skotsk dans? Här får du chansen att lära dig glada och livfulla danser som ger glädje och energi.

Nybörjarkurs i skotsk dans ger en bra kunskap om att både dansa skotska danser i quicktime (reels och jigs) samt den mer långsamma Strathspeyn. Vi går igenom både steg och formationer och målsättningen är att du efter kursen ska ha så bra kunskaper att du kan dansa skotsk dans på nivå 1 och 2.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Upplägg

Alla dansar med alla så du behöver inte anmäla dig med en partner.

Cirkelledare

Susanne Gjörling är lärare i skotsk dans och utbildad i Skottland. Dansen har sedan många år varit ett stort intresse i hennes liv. Susannes mål är att få andra att uppleva den fantastiska känslan i jigs och reels, något som varje deltagare i en skotsk fest (en Ceilidh) kan vittna om.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt på https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
500033
Startdatum
20 september 2023
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:45–19:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1550 kr
Cirkelledare
Susanne Gjörling
Anmäl dig