Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig att jobba med layout och filmredigering (AMK)

Arbetsmarknadskurserna (AMK) är kurser som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete och som är mellan 18 och 64 år.

Den här kursen är för dig som vill stärka din kompetens för att bli säkrare på att jobba med det visuella online.

Vi djupdyker i digital bildbehandling och pratar om allt från hur du beskär och redigerar dina bilder till bästa resultat samt vilken upplösning och storlek du ska tänka på att ha för publicering olika typer av publicering. Du lär dig om bildrummets olika delar, hur du kan tänka kring, vinklar, linjer, färger och placering för att få ett så intressant och medvetet resultat som möjligt när du fotograferar och redigerar bilder.

Tillsammans går vi igenom hur du redigering av film. Vilka program du kan använda och vad du ska tänka på när du klipper och komponerar visuellt material för att kommunicera på bästa sätt.

Vi dyker även in i layoutprogram och hur du kan integrera bilder och annat material för att få ett så helhetligt resultat som möjligt för att nå ut i det digitala.

Kursen ger dig möjlighet att jobba med eget material som du kan fortsätta med efter avslutad kurs.

Ledare

Anders Lindberg är en av ABF Stockholms mest etablerade och uppskattade ledare inom området data, foto och bildbehandling. Med många års erfarenhet har han utvecklat och tagit fram kurser inom området.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten över Zoom. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstat så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen består av 10 träffar och hålls på måndagar och tisdagar kl 15:30-18:30 med start 31/1.

Anmälan

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid ifall du inte kan delta i kursen. Det är bara schysst att göra det, tycker vi. Det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som har stått utanför arbetsmarknaden under en längre tid och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
487796
Startdatum
31 januari 2022
Veckodagar
Måndag, Tisdag
Tidpunkt
15:30–18:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
7
Plats
Distans på nätet
Cirkelledare
Anders Lindberg
Anmäl dig