Hoppa till huvudinnehåll

Bygg hemsidor och webbshop i Wordpress (AMK-1)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK-1) som främst riktar sig till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Den här kursen ger dig handfasta redskap för att du ska lära dig bygga och utveckla hemsidor. Vi fokuserar på att lära oss praktiskt genom att från grunden bygga flera olika webbplatser. Allt blir belyst och repeterat, så att kunskaperna sitter bra när kursen är slut för att du ska ha möjlighet att bygga vidare på din egen eller dina framtida kunders hemsidor.

Kursen avslutas med att du även får lära dig om olika tillägg till Wordpress och hur du skapar upp en webbshop.

Kursen fokuserar på WordPress som är ett av de mest populära verktygen för både hemsidor och bloggar. WordPress passar privatpersoner så väl som föreningar och företag. Genom att använda WordPress som grundplattform får du bland annat tillgång till redigeringsverktyg, plug-ins och metoder för sökmotors optimering och kan på så sätt kan du utveckla din hemsida vidare till ett proffsigt resultat.

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Ledare

Jacob Blomqvist har lång erfarenhet av att leda kurser i hur du bygger din egen hemsida med fokus på WordPress, och har bland annat utvecklat eget kursmaterial i ämnet. Han leder även kurser i bildbehandling och layout.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs på måndagar och onsdagar kl 13:00-16:00 md start 8/11.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna. Om du är anmäld men inte deltar vid något tillfälle, utan att avanmäla dig, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485085
Startdatum
08 november 2021
Veckodagar
Måndag, Onsdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Jacob Blomqvist
Anmäl dig som reserv