Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Datakurs: ekonomi och säkerhet på internet

Det känns viktigare än någonsin att ha koll på sin ekonomi och samtidigt veta hur du skyddar ditt privatliv på internet! Lär dig mer om digital vardagsekonomi och datasäkerhet med oss!

Hur får jag min digitala vardagsekonomi att fungera samtidigt som jag skyddar mina personuppgifter på ett bra sätt? Det kan kännas svårt. Men det är inte omöjligt! Under denna kurs går vi igenom hur du ska tänka och agera för att skydda dina personuppgifter samtidigt som du lär dig hantera din vardagsekonomi på internet. 

Alla behöver lära sig om internetsäkerhet i dagens samhälle! Inte minst för att kunna hantera sin digitala vardagsekonomi. Vi går igenom verktyg som förenklar din E-ekonomi (t.ex. Bank ID, Swish, Kivra, E-fakturor) och lär oss samtidigt om internetsäkerhet. Vi diskuterar hur du bäst hanterar dina lösenord och hur vi skyddar oss mot ID-kapningar. Vi kikar på datorns egna skydd med antivirusprogram och brandväggar. Du får dessutom förbättra dina kunskaper om cookies, bluffar på internet via mejl och telefon. Vi blir helt enkelt proffs på att hantera vår E-ekonomi och samtidigt surfa säkert! 

Material och upplägg

Du behöver inte införskaffa något studiematerial.
Ta med din egen dator till kursen eller informera oss under "kommentar" i din bokning att du önskar låna en dator från oss!

Obs. kursen har uppehåll 1 maj pga. röd dag.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Lara Domnína är systemvetare i grunden. Lara arbetar med digitaliseringsprojekt, workshop-ledning samt utbildningsmaterial för systemanvändare. Lara har varit systemanalytiker i över 15 år inom databranschen. Hon har erfarenhet från olika områden och branscher såsom bilindustri, finans, offentlig verksamhet och sjukvård. Som systemanalytiker är hennes jobb att förstå det komplexa, ta fram hållbara lösningar och presentera dem på ett pedagogiskt sätt. Lara brinner för att hjälpa andra navigera i vår digitala värld.

Bra att veta

  • Tänk på att fokus under kurstillfällena är på undervisningen, kursledaren har bara möjlighet att hjälpa dig med datorproblem som är direkt kopplade till kursens innehåll.
  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503287
Startdatum
03 april 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
10:00–12:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
10
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1600 kr
Cirkelledare
Lara Domnína
Anmäl dig