Hoppa till huvudinnehåll

Datakurs fördjupning (PC) - fortsättningskurs

Fördjupa dina kunskaper under denna datorkurs - låt oss tillsammans fortsätta lärandet kring hur vi bäst har nytta av vår dator!

I den här fortsättningskursen fördjupar vi oss tillsammans kring nedanstående ämnen och väljer ut de vi tycker är mest intressanta för att djupdyka och lära oss ännu mer inom den digitala världen

 • Vardagstjänster, vilka kan jag ha nytta av?
 • Vad finns det för program på datorn som kan hjälpa mig? 
 • Mejlkonton och andra kommunikationsmöjligheter
 • Lagringsmedia och hur du skapar mappar, sparar och delar filer
 • Websurfing och användbara länkar
 • Sociala medier, Youtube och annat självlärande

Material och upplägg

Ta med din egen dator till kursen eller informera oss under "kommentar" i din bokning att du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Du behöver ha grundläggande datakunskap inför denna kurs! Under denna kurs fördjupar vi oss inom datorns funktioner och program.

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former - ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. "Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig."

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503117
Startdatum
26 mars 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:00–15:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
9
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
1650 kr
Anmäl dig