Hoppa till huvudinnehåll

Datorverkstaden - Backup och förvaring av bilder och filer

Datorverkstaden är en kortkurs med praktisk introduktion på olika teman inom internet och datoranvändning.

Tänk efter före! Om olyckan är framme kommer du tacka dig själv för att du hade en backup med dina bilder och filer! Kanske är ditt lagringsutrymme slut? Oavsett hur din situation ser ut så vill du som deltar på denna kurs lära dig att på ett bra sätt förvara dina bilder och filer, samt ha en backup om något skulle hända!

Säkerhetskopior, lokala och externa, olika verktyg, olika möjligheter. Vi går igenom detta och testar några bra alternativ. Är det dessutom något i datorn du vill skydda lite extra? Vi visar hur du kan kryptera dina personliga filer i Windows. Du får även lära dig hur du skickar stora filer (filmer och bilder) via internet till dina vänner.

Under kursens tre studietimmar hinner du få både en teoretisk genomgång och själv få prova på. Känner du sedan att du vill fördjupa dina kunskaper så har vi ett brett kursutbud att välja ur! I datorverkstaden lär vi oss tillsammans om dagens teknik. Här möter du många som, precis som du försöker förstå sig på dagens teknik.

Material och upplägg

Obs. Ta med din egen dator till kursen eller informera oss under "kommentar" i din bokning om du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Detta är en kortkurs kring datoranvändning. Vi arbetar i PC-miljö. Om du vill fortsätta gå fler kort-kurser kring din dator/mobil kan du välja att boka in dig på fler av våra datorverkstäder här. Om du hellre vill gå en längre kurs för att komma igång med ditt datoranvändande kan du kika på hela vårt utbud av datorkurser här!

Hör av dig till oss via mail: studieprogrammet.stockholm@abf.se eller telefon: 08-453 41 00 (tonval 2) om du behöver hjälp att hitta rätt kurs eller nivå! 

Cirkelledare

Rikard Gottlieb har arbetat med utbildning sedan slutet av 1990-talet i olika former - ute i näringslivet och inom den kommunala vuxenskolan. Rikard har undervisat både stora och små grupper, även privatundervisning ligger honom varmt om hjärtat. "Att få ansvara för helheten i ett klassrum är en underbar känsla och när jag når fram till mina åhörare då blir jag varm inombords. Att få dela med mig av min kunskap och förmedla information är otroligt tillfredsställande för mig."

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503268
Startdatum
22 mars 2024
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
12:00–14:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
6
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
300 kr
Anmäl dig