Hoppa till huvudinnehåll

Excel för nybörjare och självlärda -grundkurs (AMK-1) Distans

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller självlärd på Microsoft Office kalkylprogram Excel. På denna kurs får du lära dig att skapa och redigera kalkyler, arbeta i olika arbetsblad och böcker, skapa diagram och sortera och göra urval i databaser. Du lär dig tidsbesparande knep och effektiva lösningar. Vi går igenom de saker som självlärda användare ofta missar i Excel.

Ledare

Cirkelledare är Luiz Oliveira, han studerar till högskoleingenjör på KTH och har en bred kunskap och erfarenhet av olika datorprogram. Han har tidigare utbildat vuxna i datoranvändning i tolv år och använder sig gärna av Paulo Freires inkluderande pedagogik, där kursdeltagarnas befintliga erfarenheter välkomnas som utgångspunkt för allas lärande.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du behöver även tillgång till Excelprogrammet.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs tisdag, onsdag och torsdag kl 1500-1815. Start torsdag 7 okt. 10 tillfällen.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
486135
Startdatum
07 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
15:00–18:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Luiz Oliveira
Anmäl dig som reserv