Hoppa till huvudinnehåll

Programmering nybörjare (AMK-1)

Kostnadsfri kurs som främst riktar sig till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Är du nyfiken på programmering och vill lära dig grunderna? Här får du möjligheterna att på ett enkelt och roligt sätt få teoretiska såväl som praktiska kunskaper som du sedan kan ta med vidare med ut i arbetslivet.

Vi arbetar i språket JavaScript med biblioteket p5, som är nybörjarvänligt och gör det lätt att skapa animationer, visualiseringar eller mindre spel. Du lär dig under kursen att skapa egen programkod på ett strukturerat sätt, såväl som att läsa, analysera och kommentera andras kod.
JavaScript är det språk som används på webben, vilket gör det enkelt att dela med sig av sina projekt.

Grunderna i JavaScript skiljer sig inte avsevärt från andra programmeringsspråk, så myckert av det du lär dig under denna kurs går även att tillämpa i andra sammanhang. Här får du möjligheten att börja din bana inom programmering.

Ledare

Anton Christensson har studerat matematik vid SU i många år. Vid sidan av sina studier har han arbetat som assistent på Stockholms Matematikcentrum. Han har under flera terminer lett väldigt uppskattade kurser i programmering hos ABF Stockholm.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan

Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna. Om du är anmäld men inte deltar vid något tillfälle, utan att avanmäla dig, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485090
Startdatum
09 november 2021
Veckodagar
Tisdag, Torsdag
Tidpunkt
17:00–20:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Anton Christenson
Anmäl dig som reserv