Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Seniorkurs data/mobil: Kom igång med din iPhone eller iPad, nybörjare

Kom igång och lär känna din mobiltelefon och/eller surfplatta och skaffa dig viktiga kunskaper som du kommer att ha nytta av i vardagen!

Häng med på en rolig kurs där vi tillsammans lär känna vår smarta mobiltelefon (iphone) och/eller surfplatta (ipad). Här möter du många som, precis som du försöker förstå sig på dagens teknik.

Vi kikar på hur man kan:

 • Logga in (inkl. inställningar)
 • Ta bilder och vidarebefordra bilder i t.ex. emejl och mms-meddelanden
 • Skapa och hantera kontakter
 • Betala fakturor och vilka appar som finns kring E-ekonomi
 • Använda karta och GPS
 • Skapa bokmärken från internet till hemskärmen
 • Organisera program på hemskärmen

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller har lite förkunskaper på några områden, men behöver bli mer van.

Upplägg & material

Ta med din iPhone och/eller iPad då det är denna du kommer att använda under kursen.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Inga förkunskaper krävs!

Cirkelledare

Lara Domnína är systemvetare i grunden. Lara arbetar med digitaliseringsprojekt, workshop-ledning samt utbildningsmaterial för systemanvändare. Lara har varit systemanalytiker i över 15 år inom databranschen. Hon har erfarenhet från olika områden och branscher såsom bilindustri, finans, offentlig verksamhet och sjukvård. Som systemanalytiker är hennes jobb att förstå det komplexa, ta fram hållbara lösningar och presentera dem på ett pedagogiskt sätt. Lara brinner för att hjälpa andra navigera i vår digitala värld.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503295
Startdatum
13 mars 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:00–15:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
7
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
2100 kr
Cirkelledare
Lara Domnína
Anmäl dig