Hoppa till huvudinnehåll

Skapa en hemsida med kod - HTML och CSS (distans)

Allt mer i vårt samhälle byggs upp av kod och det är faktiskt väldigt roligt och ganska enkelt att skapa sin egen hemsida. I denna kurs lär vi oss om HTML och CSS för att bygga upp vår egen hemsida från grunden. Detta är en nybörjarkurs men du förväntas ha viss datorvana sedan innan. Varmt välkommen!

Denna kurs ger dig grunderna i webbteknik som rör internet och allt som är kopplat därtill. Mycket av dagens mobil- och datorapplikationer är byggda med webbapplikationer, så efter denna kurs har du en god grundförståelse för hur den teknik vi alla använder i vardagen är byggd.

Kursen är indelad i två övergripande områden (programmeringsspråk)
HTML används för att koda webb-innehåll och struktur som bilder, text, knappar etc.
CSS används för att styla innehållet som färger, storlekar, layout etc.

Efter denna kurs ska du ha kunskaper om att koda enkla webbsidor.
Kursen avslutas med att du själv kodar ett webbprojekt som du har byggt på under kursens gång.

Obs. kursuppehåll 29/3 pga. påsk!

Nivå

Inga förkunskaper krävs men du behöver vara datorvan sedan innan.

Distanskurs

Kursen genomförs online på fasta tider genom videomötenvia plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset (hörlurar med mikrofon) till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Cirkelledare

Salar Asker Zada är programmerare med flera års erfarenhet och leg. gymnasielärare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
503424
Startdatum
08 mars 2024
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
6
Plats
Distans på nätet
Pris
1450 kr
Cirkelledare
Salar Asker Zada
Anmäl dig