Hoppa till huvudinnehåll

Bokföring (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1 ) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Varför behöver ett företag bokföring? Bokföringsskyldighet innebär att företaget har bevis för alla händelser som påverkar företagets affärer.

Inledande del av utbildningen ger dig kunskaper i olika ekonomiska begrepp och termer som är bra att känna till innan du börjar sköta det dagliga arbetet med bokföringen.

På denna studiecirkel kommer du att lära dig om de viktigaste bokföringsmetoderna, hur resultat skapas i företaget och hur man gör bokslut.

Att arbeta med bokföringen från grunden innebär att man redovisar affärshändelser på olika konton. Du kan skapa bra rutiner kring ditt dagliga arbete med löpande bokföring när du vet hur kontoplanen fungerar och hur resultat- och balansräkningar är uppbyggda.

Vi går igenom hur du konkret sammanställer företagets ekonomiska rapporter och gör ett bokslut.

Bland annat går vi igenom:

 • Olika typer av företag och företagsformer
 • Grundläggande begrepp och redovisningsprinciper
 • Bokföring med debet och kredit
 • BAS- kontoplanen
 • Löpande bokföring
 • Budgetering
 • Balansräkning
 • Ekonomirapporter
 • Resultaträkning
 • Deklaration av bokslut och revision
 • Bokföringsprogram

Litteratur
Bokföring från början (Liber)
ISBN 9789147113231

Ledare

Kursledaren Piret Sundberg arbetar som pedagog och utbildar inom bland annat inom trädgård, motiverande samtal, entreprenörskap och bokföring. Piret har erfarenhet av att arbeta med stödsamtal och med människor med funktionsnedsättningar. 


Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Av kursens 10 tillfällen kommer 1 av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan
Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485311
Startdatum
06 september 2021
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag
Tidpunkt
13:30–16:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
10
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Piret Sundberg
Anmäl dig