Hoppa till huvudinnehåll

Entreprenörskap (AMK-1)

AMK-1 Arbetsmarknadskurserna är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Att vara entreprenör kan betyda många olika saker. Det som vi mest förknippar med entreprenörskap är att en person med stark vilja och drivkraft förverkligar en affärsidé. Företaget kan erbjuda bättre eller billigare produkter än sina konkurrenter genom till exempel att ha innovativa lösningar på produktionen. Entreprenörskap sker hos företag som har förstått ett kundbehov och är bäst på att möta det.

De flesta företag vill skapa en så positiv varumärkesupplevelse som möjligt.

Vad är det som bidrar till denna upplevelse?

Först och främst är det du själv som företagare som skapar förväntningar hos dina kunder. När dina kunder känner att deras förväntningar och behov har blivit bemötta på bra sätt har du skapat en positiv varumärkesupplevelse. På denna studiecirkel kan du diskutera med andra hur du skapar ett varumärke, marknadsför ditt företag och förstärker kundens positiva förväntningar genom ditt säljarbete. Under kursen kommer deltagarna också föra en aktiv diskussion om hur företag kan drivas hållbart utifrån ekonomiska, ekologiska och sociala perspektiv.

  • Affärsidé
  • Hur du skapar värde med din affärsidé
  • Immaterialrätt
  • Finansiering av din verksamhet
  • Budget
  • Affärsplan
  • Affärsmodell
  • Omvärldsbevakning
  • Marknad
  • Försäljning och marknadsföring

Litteratur

Rivstart (2020), Stefan Ekberg
https://www.redaktionen.se/bocker.php?visa=rivstart

Ledare
Kursledaren Piret Sundberg arbetar som pedagog och utbildar inom bland annat inom trädgård, motiverande samtal, entreprenörskap och bokföring. Piret har erfarenhet av att arbeta med stödsamtal och med människor med funktionsnedsättningar. 


Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485305
Startdatum
06 september 2021
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag
Tidpunkt
09:00–12:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
13
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Piret Sundberg
Anmäl dig