Hoppa till huvudinnehåll

Företagsekonomi - intensiv AMK-1 (distans)

AMK-1 Arbetsmarknadskurserna är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Den här kursen ger dig handfasta redskap inom ämnet företagsekonomi. Den lämpar sig för dig som vill starta eget företag eller arbeta inom ekonomi, administration eller marknadsföring på ett företag, ideell organisation eller förening.

Kursens innehåll:

  • Att utveckla ett nytt företag: affärsidé, affärsplan och registrering av bolag
  • Produkten: produktutveckling och lönsamma sortimentsplaner
  • Ekonomi: kalkyl och budget
  • Löpande bokföring, så fungerar principerna för dubbel bokföring
  • Resultat: intäkter som täcker företagets kostnader

Utbildningen ger deltagaren möjlighet att aktivt öva på samtliga kunskapsområden som ingår i kursen.
Kortare övningar varvas med kortare faktaföreläsningar. Som en del av föreläsningarna kommer ledaren presentera praktikfall från olika typer av företag och organisationer.

Kurslitteratur

Företagsekonomi – i praktik och princip, (Magnus Frostenson och Frans Prenkert, Sanoma Utbildning). ISBN 9789152323557

Boken är frivillig att köpa för att fördjupa dig och inte obligatorisk.


Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Av kursens 10 tillfällen kommer 1 av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan
Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna.

Om du är anmäld men inte deltar vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna, utan att avanmäla dig innan kursstart, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel av arbetsmarknadskurserna. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484613
Startdatum
05 juli 2021
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag
Tidpunkt
09:00–12:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
8
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Anmäl dig