Hoppa till huvudinnehåll

Grunderna i digital marknadsföring på sociala medier (AMK-1)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK-1) som främst riktar sig till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Sociala medier och kommunikation via digitala plattformar är en av vår tids viktigaste verktyg för att marknadsföra och nå ut. Den här kursen ger en introduktion till våra mest använda digitala plattformar så som Facebook, Instagram och Youtube. Du lär dig att välja vilka plattformar som passar dig bäst och hur du kan nå ut effektivast med text, bild och film till din målgrupp.

Vi kommer att prata om trender inom digital marknadsföring och målgruppsanpassning och hur du anpassar ditt innehåll för att nå ut på bästa sätt.

Du kommer att lära dig hur du praktiskt planerar och strukturerar marknadsföringsplaner så att du arbetar smart och effektivt.

Kursen kommer att bestå av föreläsningar, verkliga exempel och praktiska uppgifter där du som deltagare själv får skapa material i form av bild, film och text som anpassas till olika plattformar.

Ledare
Katrin Nilsson är en erfaren kursledare som är utbildad inom journalistik och marknadsföring.

Upplägg
Kursen hålls på tisdagar och torsdagar kl 13:00-16:00 med start 26/10.

Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans via Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485610
Startdatum
26 oktober 2021
Veckodagar
Tisdag, Torsdag
Tidpunkt
13:00–16:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Anmäl dig som reserv