Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Diplomerad social entreprenör för samhällsförändring

Engagera dig i socialt företagande som faktiskt löser samhällsutmaningar. Lär dig om hur du gör skillnad och få hjälp att ta ditt projekt från idé till verklighet.

För andra terminen erbjuder ABF Stockholm möjligheten att diplomera sig som social entreprenör! Utbildningen hjälper dig att realisera din dröm om att verka för samhällsförändring. Genom din personliga drivkraft och värdegrund vidgar vi dina vyer genom omvärldsorientering och inspirerande exempel från olika sociala företag och organisationer. Hur kom de till och vilken är deras roll i samhället? Hur kan din idé utformas för att göra verklig skillnad?

Mål

Som diplomerad social entreprenör för samhällsförändring kommer du att ha kunskap om:

 • Det sociala företagets grundläggande struktur och plats i samhället
 • Former för socialt företagande
 • Hur projekt planeras och genomförs
 • Möjliga finansieringsvägar och stödjande funktioner för sociala företag
 • Hur mäter man samhällsekonomiska effekter
 • Idégenerering

 Vi granskar cirkulära affärsmodeller – hur genereras intäkter och hur använder andra sociala företag sina intäkter? Vi går igenom moderna och traditionella finansieringsformer, allt från gräsrotsfinansiering och social banking till sponsring och offentliga bidrag.

I utbildningens avslutande delar innan examinering får du möjlighet att testa sina idéer i labbform, samtidigt som du lär sig mer om utrullning, PR och marknadsföring inom socialt företagande.

Metod

Utbildningen är uppdelad i tematiska moduler som blandar teori med upplevelse och såväl gruppbaserat som individuellt arbete. Den leds av en erfaren kursledare, och genomförs tillsammans med externa föreläsare och workshopledare.

Sammantaget består utbildningstiden av schemalagda träffar på fyra helger och fyra vardagskvällar i ABF-huset. Under 7 tillfällen får ni videohandledd coaching av ledare Jan Forslund. Träffarna sker fysiskt hos ABF Stockholm och över en digital läroplattform (Google Classroom) för kunskapsdelning, material och lärarhandledning.

För vem

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom civilsamhällssektorn, offentlig sektor eller är social entreprenör och/eller förtroendevald. Vi ser med fördel att du tar med dig en idé och/eller en organisation som du vill arbeta med att utveckla under själva kursen. Gemensamt för deltagarna är drivkraften att åstadkomma positiv samhällsförändring genom innovation och socialt entreprenörskap. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Diplom

För att bli diplomerad krävs 80% närvaro och godkänt i de olika delmomentens uppgifter. Diplomet styrker din kompetens och visar på att du tillgodogjort dig utbildningens mål.

Bra att veta

 • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
 • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
 • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
 • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
 • Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
471997
Startdatum
30 januari 2021
Veckodagar
Onsdag, Lördag, Söndag
Tidpunkt
16:00–16:45
Antal tillfällen
19
Antal lediga platser
18
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
12900 kr
Anmäl dig