Hoppa till huvudinnehåll

Projektledning och projektledarskap (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Vill du utveckla dina färdigheter att leda och driva projekt? Vill du bli bättre på att förverkliga idéer, genomföra projekt och leda en grupp mot ett mål? Då är denna kurs för dig!

I denna kurs kommer du att lära dig hur du från en projektbeskrivning arbetar med och leder projekt till dess att projektet avslutas och utvärderas. Genom att varva genomgångar med praktiskt arbete och diskussioner går vi igenom projektorganisation, projektverktyg och projektplanering.

Vi går bland annat igenom:
• Den grundläggande projektmodellen
• Att ta fram en förstudie och uppdragsbeskrivning
• Verktyg, modeller och arbetssätt från olika projektmetodiker
• Att skapa en projektplan
• Kartläggning av resurser och genomföra behovsanalyser
• Projektets intressenter
• Skapa risk- och möjlighetsanalyser
• Att göra en kommunikationsplan
• Projektledarrollen, coachande ledarskap och konflikthantering
• Att leda, fördela arbete och motivera en projektgrupp
• Uppföljning och utvärdering

Deltagarna kommer att själva få välja eller skapa ett projekt som de kommer att arbeta med under kursens gång och det kommer att ges möjlighet till många diskussions- och reflektionstillfällen där deltagarna och ledaren ger feedback till varandra.

Ledare
Kursledaren Clara Löfvenhamn utvecklar morgondagens ledare och driver ledarskapsbloggen Bossbloggen och podcasten Mentalt Starkt Ledarskap. Hon är beteendevetare inom sociologi med specialisering ledarskap och organisation med över femton års arbetslivserfarenhet, har arbetat i drygt åtta år som projektledare inom transportbranschen och är certifierad inom Lean Management

Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
486566
Startdatum
13 oktober 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
09:00–12:15
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
6
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Clara Löfvenhamn
Anmäl dig