Hoppa till huvudinnehåll

Starta eget - från idé till verklighet, på lätt svenska (AMK)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Som egenföretagare är du ofta VD, säljare, marknadsförare samt producent av varor eller tjänster – samtidigt. Vad innebär det att vara sin egen arbetsgivare och hur kan arbetet planeras så att du kan arbeta med olika roller vid starten? Kursen genomförs på lätt svenska och ger dig bra förberedelse till att starta och driva företag i Sverige.

Kursen ger dig möjlighet att komma på en bra affärsidé, och genom att delta i gruppdiskussioner kan du även utveckla den så att du kan skapa en bra och långsiktig verksamhet. På denna kurs tar vi upp det viktigaste du behöver för att starta en verksamhet med utgångspunkt från dina egna idéer. 

Deltagarna för också en aktiv diskussion om hur företag kan drivas hållbart utifrån ekonomiska, ekologiska och sociala perspektiv. Kursens anpassas efter deltagarnas egna studietakt och intresse.

Några teman som behandlas är:

  • Företagande
  • Att bli företagare
  • Vad skulle du vilja göra i ditt företag?
  • Affärsidé
  • Kunder och konkurrenter
  • Marknad för din produkt eller tjänst
  • Företagets finansiering
  • Företagets namn och registrering
  • Företagets intressenter
  • Att driva ett företag

Ledare
Kursledaren Piret Sundberg arbetar som pedagog och utbildar inom bland annat inom trädgård, motiverande samtal, entreprenörskap och bokföring. Piret har erfarenhet av att arbeta med stödsamtal samt med personer med funktionsnedsättningar. 

Anmälan
Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid ifall du inte kan delta i kursen. Det är bara schysst att göra det, tycker vi. Det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
488159
Startdatum
14 februari 2022
Veckodagar
Måndag, Onsdag
Tidpunkt
08:45–12:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
8
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Cirkelledare
Piret Sundberg
Anmäl dig