Hoppa till huvudinnehåll

Starta eget - från idé till verklighet (AMK)

Kostnadsfri arbetsmarknadskurs (AMK) som främst riktar sig till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter att få arbete.

Denna starta eget-kurs är för dig som drömmer om att bli egenföretagare och vill förverkliga en affärsidé men saknar kunskaper inom organisation, ledarskap samt företagsekonomi.

Kursens innehåll:

  • Från affärsidé till registrering av bolag.
  • Produktutveckling och marknadsföring.
  • Organisation och ledarskap.
  • Lönsamhet och resultat.
  • Finansiering och budgetering.
  • Löpande bokföring och finansiella nyckeltal.

Under kursen kommer deltagarna föra en aktiv diskussion om hur företag kan drivas hållbart utifrån ekonomiska, ekologiska och sociala perspektiv. Deltagarna kommer ha möjlighet till att utöva ett praktiskt arbete för att kunna applicera sina nya teoretiska kunskaper. Fallstudier samt grupparbete kommer att vara en viktig del av träffarna. Deltagarna kommer att avsluta kursen genom att ta fram en färdig affärsplan som kan utvecklas till ett eget företag.

Kurslitteratur

E2000-Classic företagsekonomi 1 Basbok. ISBN: 9789147909599

Tillgänglig bl. a som e-bok:

https://www.hermods.se/webbutik/produkt/e-bocker/e2000-classic-foretagsekonomi-1-basbok-onlinebok-12-man-12-man-9789147909599/

Ledare
Julia Sankevych är utbildat internationell redovisningsekonom, har kandidatexamen inom pedagogiskt arbete samt magisterexamen i organisation och ledarskap. Dessutom har Julia under de senaste 5 åren drivit sitt eget företag. Hon brinner för undervisning, deltagarnas utveckling och har ett kreativt förhållningssätt under träffarna.

Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Anmälan
Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2022. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till. Vi ber dig att meddela oss i god tid ifall du inte kan delta i kursen. Det är bara schysst att göra det, tycker vi. Det är många som vill gå våra kurser.

Vem får delta?
Denna kurs riktar sig främst till dig som har varit utanför arbetsmarknaden en längre tid och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter till arbete och som är mellan 20 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
488165
Startdatum
08 februari 2022
Veckodagar
Tisdag, Onsdag
Tidpunkt
16:30–19:45
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
2
Plats
Distans på nätet
Cirkelledare
Julia Sankevych
Anmäl dig