Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! Organisering och ledarskap

Påverka din omgivning och lär dig hur mer om fackligt och politiskt engagemang!

Varför är organisering viktigt för att påverka sin omgivning och på vilket sätt kan man organisera sig fackligt och politiskt? Vilka organisationer och nätverk finns det inom arbetarrörelsen och är det några som saknas? Hur kan man påverka i de olika leden och vilka frågor kan man aktivera sig inom?

 Under dessa fem träffar går vi igenom olika organisationer man kan aktivera sig i inom arbetarrörelsen och diskuterar även kring nätverk och aktivism i generell mening. Varför varje individs engagemang är viktigt och hur man kan driva sakfrågor från golvet och uppåt.
 Vi tittar även på en del olika uppdrag man kan ha, kopplat till specifika organisationer och valrörelse. 
 
 - Tillfälle 1
 Vad är ett nätverk och hur kan man engagera sig i olika frågor man är intresserad av? Vi diskuterar utifrån deltagarnas egna intressen och särskilda sakfrågor. Vi går igenom övergripande kring de olika organisationerna inom arbetarrörelsen.
- Tillfälle 2
 Vi går igenom vad som menas med nätverk och aktivism och tittar på hur arbetarrörelsen är uppbyggd och vilka olika led som finns inom den. Vi diskuterar de olika uppdragen, ansvaret och innebörden, hur man inkluderar andra och kan påverka.
- Tillfälle 3
 Hur kan man gå från medlem till aktiv medlem och förtroendevald?
 Diskussion kring att alla har ett ansvar och vikten av både kollektivt och individuellt engagemang.  
- Tillfälle 4
 Hur kan man synas och höras genom att arrangera möten, demonstrera, göra upprop, ha olika cirklar, digitala kampanjer, använda hashtags och skriva debattartiklar? 
- Tillfälle 5
 Hur påverkar man i opinion? Hur kan man förändra genom motioner? 
Hur kan man påverka redan befintliga organisationer och nätverk och hur skapar man nya?

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cassandra Solback är van cirkelledare och har bland annat arbetat på Handels och LO som utbildare.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
484727
Startdatum
15 november 2021
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
19
Plats
ABF-huset
Sveavägen 41 11134 STOCKHOLM
Pris
450 kr
Cirkelledare
Cassandra Solback
Anmäl dig