Hoppa till huvudinnehåll

Grunderna i produktfotografering, retuschering och marknadsföring för din webshop (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Efter kursens gång ska kursdeltagarna ha kolla på några olika populära och enkla webbshopsplattformar och lätt kunna manövrera i designplattformarnas sidor för att skapa sin personliga webbshop. Kursdeltagarna ska känna till hela produktionsprocessen från att hålla produkten i handen till att - skapa ett konceptuellt tänk - bygga en enklare studio efter ens egna behöv - hitta produktens bästa sidor och vinklar - fotografera, enklare bildbehandling samt att “livea” produkten på webbshop.

Kursens innehåll:

  • Få kontakt med olika färdiga webshop plattformar
  • Hur man skapar ett tydligt tema och konceptuellt tänk med dina produkter och webshop
  • Grunderna i hur fotografering fungerar.
  • Hur man skapar en egen enklare fotostudio samt grunderna i ljussättning.
  • Grunderna i produktfotografering.
  • Grunderna för bildhantering - hur ändrar jag storlek och format på foto, samt enklare retusch.
  • Enklare marknadsföring för din webshop.

Varje kurstillfälle startas upp med genomgång och en enklare uppgift kopplat till temat, där kursdeltagarna själva kan testa sina kunskaper. Uppgiften kan sedan utvecklas eller ha som utgångspunkt för att gå vidare med egna idéer förslag.

Studiecirkeln kommer behöva reflektera och synliggöra sina egna processer. Vilket kommer utveckla deras och min förmåga att hitta nya kreativa tankar och idéer kring konceptuellt tänk, marknadsföring och bildbehandling.

Om kursledaren

Med många års erfarenhet inom den kreativa sfären har Alexander Rosso hunnit arbeta som grafisk formgivare, fotograf, illustratör, bokutgivare, lärare, föreläsare, konstnär och entreprenör. Det som knyter alla dessa yrkesval samman är Alexanders nyfikenhet och intresse för människor och nya erfarenheter. På senare år har Alexander varit en mycket uppskattad föreläsare och kursansvarig lärare på Forsberg och Fryshuset. Där han bland annat håller i kurser i illustration och medieproduktion samt grafisk formgivning.

Kurslitteratur

Olika bildbehandlingsprogram.


Praktisk information
Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på distans. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon så vi kan kommunicera med varandra. Alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Av kursens 10 tillfällen kommer 1 av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan
Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna.

Om du är anmäld men inte deltar vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna, utan att avanmäla dig innan kursstart, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel av arbetsmarknadskurserna. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?
Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt
Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
485708
Startdatum
13 september 2021
Veckodagar
Måndag, Onsdag
Tidpunkt
09:00–12:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
4
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Anmäl dig