Hoppa till huvudinnehåll

Jobbredo + retorik och presentationsteknik.

Anmälan till gratiskursen jobbredo med inriktning retorik och presentationsteknik

Kort praktisk information om kursen:

Den här kursen riktar sig till dig som är permitterad, blivit eller riskerar att bli uppsagd eller varslad pga av den rådande Coronapandemin. Kursen är helt kostnadsfri och sker på distans.

Kursen innehåller två delar - jobbredo och retorik och presentationsteknik och sker på distans.

Det här är en distanskurs som genomförs via Microsoft Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få ett mejl med inbjudan till en Teams-chatt där kursen genomförs.

 

Innehållet i kursen:

Kursens första del fokuserar på presentationsteknik och retorik och syftar till att ge deltagarna verktyg för såväl presentation och kommunikation i arbetet som till vardags. Kursens andra del kommer ni att behandla frågan: hur fångar du andra människors intresse? Retoriken som ni lär er och jobbar med är anpassad till det moderna samhälle vi lever i idag. Men mycket bygger på klassiska begrepp som Ethos- auktoritära argument, logos - förnuftsargument och pathos -känsloargument. Hur används dessa år 2020? Under del två kommer gruppen att diskutera, praktisera och förhoppningsvis ha väldigt kul!

Den andra delen fokuserar på allmän kompetensförstärkning - information om karriärvägar, CV-granskning, tips på var du hittar information om jobb/studier etc.

 

Deltagande/anmälan:

Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna. Om du är anmäld men inte deltar vid något tillfälle, utan att avanmäla dig, debiteras du en avgift på 300 kr.

Observera att du endast har möjlighet att delta i en jobbredokurs.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Kursen sker helt på distans och för att delta i den här kursen behöver du ha tillgång till en dator.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

 

För eventuella frågor om kursen, mejla: info.stockholm@abf.se

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
480975
Startdatum
30 november 2020
Veckodagar
Måndag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
14:30–16:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
Elvira Kunskapsutveckling AB
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Paula TernströmÅsa Lord Bylehn
Anmäl dig som reserv