Hoppa till huvudinnehåll

Retorik och presentationsteknik (distans)

Kostnadsfri kurs som främst riktar sig till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och vill stärka din kompetens för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Kursens fokuserar på presentationsteknik och retorik och syftar till att ge deltagarna verktyg för såväl presentation och kommunikation i arbetet som till vardags. Kursens andra del kommer ni att behandla frågan: hur fångar du andra människors intresse? Retoriken som ni lär er och jobbar med är anpassad till det moderna samhälle vi lever i idag. Men mycket bygger på klassiska begrepp som Ethos- auktoritära argument, logos - förnuftsargument och pathos -känsloargument. Hur används dessa år 2020? Under del två kommer gruppen att diskutera, praktisera och förhoppningsvis ha väldigt kul!

Ledare

Linda Gerstenmayer är retoriker, föreläsare och komiker. Hon utbildar både välkända storföretag och privatpersoner i hur de kan utveckla sitt kroppsspråk och sin retorik för att bli mer lönsamma. På ett vasst och pedagogiskt sätt ger hon dig verktygen för hur du kan bli ännu bättre på hur du vill upplevas och hur ditt budskap verkligen ska nå fram. Vad som utmärker Linda är att hon alltid och utan undantag vill få fram det bästa i andra människor. För om du vill nå fram och bryta dig igenom bruset, så måste du vara medveten om hur du uppfattas.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs under 5 veckor på tisdagar och torsdagar.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Studiecirkeln är kostnadsfri men du förväntas delta vid minst tre träffar varav en av de första tre träffarna. Om du är anmäld men inte deltar vid något tillfälle, utan att avanmäla dig, debiteras du en avgift på 300 kr.

Du får endast anmäla dig till en kurs/studiecirkel. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
483911
Startdatum
18 maj 2021
Veckodagar
Tisdag, Torsdag
Tidpunkt
14:00–17:00
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
9
Plats
Distans på nätet
Pris
Gratis
Cirkelledare
Linda Gerstenmayer
Anmäl dig